Stel je opvoedingsvraag

Handleiding 'MijnBibliotheek'

Computerinfo

Sluitingsdagen

Krantenarchief van de Groote Oorlog

Bibliotheek Buggenhout

Hoofdbibliotheek ACC
Nieuwstraat 2
052/33 95 91

Boekenschuur Opstal
Krapstraat 161
052/33 95 95

Gemeentehuis Opdorp
Dries 70
052/33 95 98

bibliotheek@buggenhout.be

Volgers

dinsdag 26 januari 2016

Gastauteur: Nico De Braeckeleer

Wat hebben FC De Kampioenen, , K3, Zeppe & Zikki, Piet Piraat, Rox en de BOE! Kids met elkaar gemeen? Een groot deel van hun avonturen komen allemaal uit de koker van een en dezelfde man: jeugdschrijver Nico De Braeckeleer. Een literaire duizendpoot die verhalen schrijft voor zowel eerste lezers als flinke jeugd tot zelfs aan volwassenen toe. En hij geeft ook lezingen. Vandaag in de bib van Buggenhout bijvoorbeeld. Aan de leerlingen van de tweede graad middelbaar onderwijs.


Beginnen we bij de jongsten: wie of wat zijn de BOE! Kids?
-          De zes wel zeer bijzondere vrienden van de BOE! Kids beleven heel wat avonturen. En elk avontuur heeft wel een magisch tintje… Een verrassende AVI-reeks van Start tot E6. Het concept voor deze reeks werd bedacht door Nico. Hij werkt ook aan alle verhaaltjes mee.
   De prachtige tekeningen zijn van Frieda Van Raevels. Ondertussen zijn er al 24 boekjes voor beginnende lezertjes en een groeiboek!

      Klik hier voor het vervolg van het artikel over Nico De Braeckeleer:     Vervolg artikel Nico De Braeckeleer:


Ietsje ouder dan. Nico schrijft ook een reeks speciaal voor meisjes.
-          Hartsvriendinnen is een jeugdboekenreeks voor meisjes vanaf 10 jaar. In deze reeks volg je de belevenissen van Hanne, Fleur en Amélie. School, dansen, jongens, … de meiden delen alles met elkaar. In navolging op deze reeks verscheen recent ook een nieuwe jeugdreeks: ‘Dansvriendinnen’. Het nieuwste boek in die reeks verschijnt in januari 2016.

Van het ene uiterste in het andere want naast giechelende meisjes schrijft Nico ook rasechte horrorverhalen.
-          Nico is dol op griezelen. Hij verslindt het ene griezelboek na het andere en bekijkt tientallen horrorfilms per jaar. Intussen is hij samen met twee collega’s bezig aan de zombietrilogie ‘Dodenwereld’. Dit worden al zijn 11de, 12de en 13de horrorboek.

Naast al die jeugdboeken heeft hij ook nog boeken voor volwassenen.
-          Geen horror deze keer, maar de spanning blijft wel te snijden. In ‘Nachtblauw’ krijgen verschillende inwoners in de kleine gemeente Laarbeke te maken met onverklaarbare fenomenen. In ‘het Enigma van 8’ komt zelfs een heuse seriemoordenaar aan bod.

Tot slot is er ook nog het vele werk voor TV.

-         Nico schreef mee aan tal van TV-series voor jeugd én volwassenen. Bijvoorbeeld aan de VTM-soap Familie, maar ook aan FC De Kampioenen op één. Daarnaast schreef hij ook aan heel veel programma’s van Studio 100: Piet Piraat, Rox, Mega Mindy, Plop, Jabaloe, Prinsessia, … en samen met Gert Verhulst schreef hij de scenario’s voor de films K3 Bengeltjes en K3 Dierenhotel. 

Geen opmerkingen: